Race simulatie

Shit just got real!

Racesimulatie ofwel simracing is het virtueel beoefenen van autosport.
De racewagens en hun wegligging worden tot in het kleinste detail virtueel nagemaakt zodat u zich volledig op circuit waant. Sturen en pedalen reageren exact zoals in een echte racewagen en virtual reality brengt je in een staat van complete concentratie. Tot slot voegt motion technologie dat laatste extraatje sensatie toe.
Bij Chronos Racing combineren we al deze technologiëen zodat een sim racer een echte
racepiloot wordt!

Feel the Real-Motion

Powerful MotionSystem

Onze simulator beschikt over een volledig in huis ontwikkeld motion systeem. Hiermee kunnen we drie bewegingen (3DOF) simuleren: ‘heave’ (opwaarts en neerwaarts), ‘roll’ (zijdelinks kantelen) en ‘pitch’ (voorwaarts kantelen). Met deze bewegingen hebben we voldoende om het volledige spectrum aan krachten op een racewagen te simuleren.

Dare to take a new turn!

Real craftmanship

Het stuur is een replica van de sturen die gebruikt worden in echte formula wagens. Deze zijn gekenmerkt door een kleine diameter (27cm), die snelle bewegingen en reacties mogelijk maken. Het stuur is gefabriceerd uit carbon en voor de handgrepen werd alcantara gebruikt. Beide zijn materialen die ook in de autosport worden teruggevonden.

De sturen worden aangedreven door de nieuwste Direct Drive technologie. Dit houdt in dat de sturen rechtstreeks zijn aangesloten op een krachtige servomotor, wat toelaat om enorm snelle en gedetailleerde feedback naar het stuur te zenden.

Push the boundaries

No speed limits allowed

Ook de pedalen zijn zorgvuldig uitgekozen en afgesteld om het gevoel van een racewagen te simuleren. De rempedaal kunnen krachten tot 90 kg weerstaan, zodat men gebruik kan maken van het spiergeheugen en dus veel accurater kan remmen. Deze zaken maken het niet alleen veel aangenamer om te rijden, maar maken je ook effectief sneller.

The sky is the limit

Virtual reality integration

Met zijn 2160 x 2160 pixels per oog, biedt de HP Reverb het scherpste beeld op de markt. Daarbovenop geeft de 90Hz verversingssnelheid van de schermen een zeer vloeiend beeld zonder enige vertraging. Dit alles draagt bij tot een extreem meeslepende ervaring die je doet geloven dat je echt in de racewagen zit.

Ready? Set. Go!

Boek nu je seat en beleef een onvergetelijke ervaring bij Chronos Racing.
Laat zien wie de snelste is!

Race van de maand

Spa-Francorchamps

De Chronos Racing E-sports competitie!
Scheur op het circuit van de maand met de wagen van de maand en maak kans op mooie prijzen!

Meer info

Onze racepartners